Žijem...vn...ika

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pišta báči a jeho milá...


Pišta báči pochádzal z neďalekej dediny.Navštevoval ho syn s manželkou a vnučka.Bol ešte aj po 80-tke čiperný a galantný.Z jeho rozprávania,bol aj v dedine "veľkým kohútom".My ženy to vycítime a vedel nás obdariť čokoládkou.
Bola v Domove babka až z druhého konca republiky.Zo žien si nejako nenašla priateľku,ale s Pišta báčim radi sedeli na lavičke na chodbe a rozprávali sa.
Vdovec z juhu a vdova z východu.On taký "kohút"a ona ako "mačička".Bola k nemu milá až prítulná.A tak sa hladkali po rukách.ona sa k nemu túlila.Stal sa z nich zamilovaný pár.Bolo to milé,dojemné...až romantické...

"Mačička"postupne slabla a zostala ležať.Pišta báči ju chodil navštevovať na izbu a tam sa ešte rozprávali.
Neskôr zostával ležať na posteli aj on a nechodil z izby.
Až keď sme mu oznámili,že pani...zomrela,vtedy prišiel do dverí svojej izby a odtiaľ cez celú chodbu pozeral,ako ju odnáša pohrebná služba.
A sa s ňou v duchu lúčil...
Odvtedy sa už s nikým z obyvateľov nerozprával a bol stále zamyslený...
A jej syn ešte dlho,dlho...posielal pohľadnice personálu k sviatkom...

príbehy života-z Domova... | stály odkaz

Komentáre

  1. Pekný,
    dojemný príbeh. Príde čas keď človek si uvedomí, že nič nie je dôležitejšie, ako prejavené city. Ja odjakživa som mala rada starých ľudí, už ako dieťa som rada ich počúvala. Niekedy spomínali staré časy, niekedy medzi sebou riešili práve akuálne problémy v dedine a ku nám deťom sa správali s pochopením, mali trpezlivosť s nami, keď teraz nad tým rozmýšľam správali sa k nám ako k seberovným, nepodceňovali naše starosti, nevysmievali sa nám, trpezlivo vypočuli, poradili.
    publikované: 28.06.2011 17:22:33 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. iris
    -pravdu máš-starých ľudí sa oplatí počúvať,majú múdrosť vekov...a dôstojnosť staroby...a veľa pochopenia v sebe... :-)

    Tak trochu sa obávam,že v tejto dobe sa snaží byť každý,čo najdlhšie mladý-povedala by som,že sa po mladých opičí-a bude mladým kamarátom,ale nie príkladom...
    publikované: 28.06.2011 18:55:23 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Ika:)
    no vieš to je tak, oni sa netvárili múdro, oni sa s nami aj zahrali, si zašaňtili bolo s nimi veselo:)), ale ja si myslím, že aj dnes je to tak, hovorí sa, že rodičia majú vychovávať svoje deti a starí-rodičia majú ich milovať :)) Len to je veľká škoda, že ten dôchodkový vek sa predlžuje, dnešné ženy z rôznych dôvodov rodia stále v neskoršom veku, tak ja neviem, či je to dobre, stále staršie mamičky, ešte staršie babičky.... u nás ešte málokto si môže dovoliť au-pairky.
    publikované: 28.06.2011 22:30:24 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. dalsi
    pekny pribeh
    publikované: 01.07.2011 11:52:05 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014