Žijem...vn...ika

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Babka v nemocnici(1.časť).

Pozdravila som sa - v izbe boli dve pacientky- moja posteľ bola v strede... Vybalila som sa,prezliekla a ľahla si,aby som si usporiadala myšlienky...a vtedy sa babka po mojej pravej ruke pozviechala z postele,postavila sa k mojim nohám a spýtala sa: - A ty si odkál? Tak začala naša konverzácia v nemocnici na kožnom oddelení. Pacientka po ľavej ruke bola podstatne mladšia,ako pravostranná 87 ročná babka.Táto sa o babku starala s radosťou a pretože už na druhý deň odchádzala,zaučila ma-vlastne som odpozorovala od nej-ako s babkou spolunažívali...- pomoc pri vstávaní z postele,obutie papúč,podanie palice,odprevádzanie na WC... Bolo to až zneužívanie spolupacientiek,ale keď ma v noci babka oslovila: -Spíš?Pomôž mi vstať !-nemohla som odmietnuť,keď ma vlastne už zobudila a boli sme len my dve na izbe.:-) A takto som sa stala jej opatrovateľkou...ale zato sa mi odvďačila svojimi rýdzimi,necenzúrovanými rečami a názormi. Keď jej doniesla sestrička tabletky,opýtala sa ma: - Mám to vypiť?Oni ma chcú otráviť! -ukľudňovala som ju,vysvetľovala... Rozprávala: - Vieš,dali ma sem a teraz si myslia,že umrem.By sa im to hodilo,veď som bohatá! -ukľudňovala som,vysvetľovala...: - Veď vás chodia dva krát denne navštevovať-majú vás radi! - Chodia pozerať,či ešte žijem!- a aj sa rozhovorila: - Ja sa smrti nebojím!Veď ma tam dvaja muži čakajú...Jeden ma chytí pod jednu pazuchu a druhý pod druhú...Už sa mi aj snívalo,ako ten druhý prišiel pri moje vrátka pri dome a hovoril-Ja ťa tu už čakám...-a ja mu na to-Ná,čakaj!-šak máš čas! Za týždeň mi vyrozprávala svoje životné udalosti,spomienky... Myslím,že si tým uľavila od stresu z toho nemocničného prostredia aj preto,že bola v nemocnici prvý krát v živote...a tak si myslela,že do nemocnice sa chodí zomrieť...

príbehy života-z Domova... | stály odkaz

Komentáre

  1. ech
    časy sa asi menia k lepšiem, tak pred dvadsiatimi rokmi si pacientky nepomáhali, to prišla chodiaca k nám, sestričkám: "Choďte dať mojej susede napiť".... chlapi si pomáhali, zrejme ich vojenčina naučila, ale ženy boli k sebe hnusné, okrem maďariek, tie si chodili pomáhať aj na iné izby...:-)
    publikované: 04.02.2013 13:36:11 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014